Joga les

Joga les

Vandaag(21-1-2012) hebben we een yoga les van Catelijne gehad met roeien. Dit was een leuke afwisseling met het roeien in vieren wat we de afgelopen weken hebben gedaan. We begonnen eerst met een paar losmaak oefeningen om alle spanning en stress van afgelopen week uit ons lichaam te krijgen. Daarna hebben we twee verschillende zonnegroeten geleerd: een kinder zonnegroet en een zonnegroet voor volwassenen. De kinder zonnegroet was gemaakt op een rijmpje, waarbij we de dingen die we zeiden ook uitbeeldden. Voor degene die hem thuis nog een keertje willen doen:
Maak een cirkel heel mooi rond,
stamp maar lekker op de grond
Ga dan lopen hand voor hand,
als een grote olifant
Ik maak me lang,
ik ben niet bang
Ik maak me klein,
dat vind ik fijn
Ik buig,
en ik strek
Ik draai,
dat is te gek
Nadat we deze zonnegroet in kanon gedaan hadden, begon de zon ook nog echt te schijnen, dus succes gegarandeerd! Maar nu begon het echte werk: de volwassen zonnegroet. Deze was niet moeilijk om te doen, maar wel een stuk vermoeiender dan dat je zou verwachten. Dat moet dan ook wel, want hij belooft dat je er slank van wordt en er een goede conditie van krijgt! Deze zonnegroet is dan ook een ieder die hier van droomt aan te raden.
Om weer terug te keren op aarde zijn we als afsluiting van de ochtend nog gaan touwtje springen, ook erg goed voor je conditie. Zo hebben we toch een hele sportieve ochtend gehad zonder één enkele roeihaal.

geschreven door Anouk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>