EHAD Praktijk 2011

Het was zaterdag 27 augustus. Het weer was heel wisselvallig. Vier jongens van de Reddingsbrigade gingen ons leren hoe je het beste kan omgaan met gevaarlijke situaties op het water. Eerst kregen wij een introductie, waarin werd uitgelegd wat we moesten doen als er iets gebeurde met iemand in het water. Daarna werden we opgedeeld in groepen. En gingen we oefenen hoe je iemand redt zonder een nat pak te krijgen. Bijvoorbeeld door een werpzak te werpen, met een boei te gooien en iemand op een goede manier uit het water te tillen.
Toen we dit geoefend hadden gingen we een situatie schetsen, waarbij we de technieken gingen uitoefenen.
Er waren drie groepen. Groep1 mocht eerst. De andere 2 groepen moesten wachten in de loods, omdat ze anders de situatie en tactiek al zagen. De situatie was dat Bart tegen Jasper aangevaren was en Jasper had een riem tegen zijn hooft gekregen. Terwijl dit gebeurde viel Bart uit de boot waarbij hij zijn enkel kneusde. Groep 1 had de situatie het beste opgelost. We kregen binnen nog wat tips en we hebben de Reddingsbrigade bedankt.
Het was een erg leerzame dag!!

foto’s volgen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>