EHAD Onderkoeling 2011

Door Jesse en Mels

Op zaterdag 15 januari heeft de jeugd voorlichting gekregen over onderkoeling, bevriezing en EHAD (eerste hulp aan drenkelingen).

’s Ochtends kwam iedereen aan, sommigen dachten dat we gewoon gingen roeien, wat dus niet zo was. Even later kwam iemand van de reddingsbrigade aan. We gingen een PowerPoint bekijken met theorie en de man van de reddingsbrigade vertelde daar verschillende dingen bij. We hebben ook de inhoud van de veiligheidston bekeken;4 lunchbonnen, een folder van het SAIL evenement in Amsterdam, een kaart van de gouden ham, 4 van de 5 foliedekens, een alarmfluit, geplastificeerde telefoonnummers, een mond-op-mond beademings sponsachtig ding, een EHBO handleiding voor reanimatie en een EHAD handleiding. Hierna pakten we in iedere rij iemand in met een wollen deken en een foliedeken, en er werden tips gegeven over hoe het beter kon.

Hierna volgde nog meer uitleg en werd ik (Jesse) ingepakt met alle dekens die er waren. Daarna kwam er een verhaal: de voorste rij was in het water gevallen en stonden onder de douche. (wel een van 35 graden, anders krijg je brandwonden)Joke kwam binnen, en had meegeholpen mat het dragen van de boot en zo. Ze was dus koud en nat. De andere 3 rijen moesten haar helpen, wat niet goed ging. We praatten namelijk niet met het slachtoffer, en de dekens werden niet goed gebruikt. Ook had ze haar koude, natte kleren nog aan. We gingen weer verder met de PowerPoint en nu ging het over bevriezing, dat wordt namelijk net zoals brandwonden in 3 graden gemeten. Bevriezing ziet er niet erg lekker uit, vooral niet als je tenen opzwellen of als al je vingers zwart worden.
Hierna keken we nog een filmpje.
Nu vierden we nog de verjaardag van Lieke en was het afgelopen.

Einde.

Jesse en Mels
Klik hier voor de foto’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>