De Tweehead

Op zaterdag 2 april was het zo ver. De Tweehead. Eindelijk konden we laten zien waar we die 3 maanden voor hebben getraind.
We vertrokken om 10 uur en kwamen bij de roeiverening RIC om 12 uur. Toen zagen we al dat het een heel groot gebeuren was. Toen we de boten op geriggert hadden moesten we al bijna gelijk de boot in. We waren niet de enige 2 van AROSS die meededen aan de Tweehead want namelijk Jos & Teun en ben & piet deden ook mee. Om half 1 moesten we gaan oproeien naar de start van de 2,5 KM. Toen we daar aankwamen lag het allemaal vol met tweetjes en vieren. We moesten een tijdje wachten omdat er mensen te laat waren, maar gelukkig waren er genoeg toeschouwers van AROSS. Toen moesten we ons opstellen voor de start. We waren als een van de laatste aan de beurt van onze categorie en dus zagen we Ben en Piet al vertrekken. Toen mochten wij. Eerst 100 meter oproeien en op snelheid komen en dan begint de wedstrijd als we voorbij de witte vlag waren. De eerste kilometer ging al snel voorbij en het schoot lekker op. We kwamen bij de eerste brug en dat ging goed. Voorbij de tweede brug haalden we ook nog iemand in. Aan het einde nog een kort sprintje en we waren gefinisht. We waren best blij met de geroeide race maar we wisten onze tijd nog niet. Daarna nog een saai stuk terug roeien naar RIC waar we er uit konden. Om 3 uur was onze prijsuitreiking maar ook de race van Jos en Teun dus keken we even of we kans maakte en dat was helaas niet zo want we dachten dat we negende waren geworden maar dat was van 16 en de 18 jarigen. En van de 16 jarige alleen waren we 5e geworden maar dat hoorde we pas later. En met een mooie tijd vonden wij van 8:45:02. En dus wisten we dat we geen kans maakte en gingen naar de start op 7.5 kilometer van Jos en Teun. Het was een heel eind fietsen maar dat kwam vooral ook omdat ik (Vincent) dat vouwfietsje van AROSS had genomen waar alleen nog maar de bel het van deed en waarvan ik een trapper was verloren. Toen we uiteindelijk bij de start aankwamen duurde het nog een half uur voor de start omdat er nog een boel mensen te laat waren. Toen ze uiteindelijk mochten starten ging het heel goed en moedigde wij ze goed aan. Ze bleven de andere boten goed voor en haalden nog 2 veteranen boten in. Toen ze bij de finish kwamen hadden ze een tijd van 30:35:95 en toen hoorde we wat de tijd van Ben en Piet was 8:51:60 en dus net iets later dan ons maar zij hebben het goed gedaan want in hun eigen categorie waren ze ook 5e geworden. En Jos en Teun de voor de derde keer op rij 1e geworden maar ze hadden het niet zo moeilijk met 1 tegenstander.

Wij zijn heel erg blij met het gehaalde succes van ons en de andere. We willen graag alle supporters bedanken die mee naar Amsterdam zijn gereden. Volgend jaar doen we weer mee en hopen onze tijd te verbeteren.

Door Vincent de Vries en Jasper Kop.

Klik hier voor foto’s en filmpjes.

Klik hier voor de uitslagen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>