Laatste nieuws

Ergometer wedstrijd Aross

Op 3 februari om 9 uur ’s ochtends was er een ergometerwedstrijd.

Een groot deel van de leden van Aross deed mee. De deelnemers werden verdeeld over groepen van vier, met daarin een veteraan, een of twee jeugdleden en een of twee volwassenen. Er werd ook uitgelegd wat de bedoeling was tijdens de wedstrijd. Alle teams moesten 2500 meter roeien in estafette. Degene die als eerste roeide moest dus ook de laatste 500 meter roeien, met uitzondering van een team, want zij hadden vijf leden. Na elke 500 meter werd er dus gewisseld. Dit moest snel gebeuren. Na de laatste 500 meter moest iedereen achter de ergometer gaan staan.

Na de indeling gingen alle groepen naar de loods. In de werkplaats stonden alle ergometers al klaar.

Toen was er tijd om in te roeien en tactieken af te spreken. Nadat iedereen een kwartier de tijd had gehad, begon de eerste ronde. De eerste ronde ging goed en snel, na vijf minuten was iedereen klaar, en begon de pauze. De pauze duurde een half uur waarna de roeiers weer de loods in gingen.

Nu kwam dus de tweede ronde, die nog sneller ging dan de eerste. Uiteindelijk werden de winnaars bekendgemaakt, en die kregen appeltaart. Het team dat op de tweede plaats eindigde, kreeg chocoladegebak met mokkah!

De wedstrijd was afgelopen rond 10:45. Toen ging iedereen naar huis na een geslaagde en hele gezellige ochtend met lekkere weer en mooi taart.

Geschreven door Jesse en Mels

Klik hier de foto’s

Joga les

Vandaag hebben we een yoga les van Catelijne gehad met roeien. Dit was een leuke afwisseling met het roeien in vieren wat we de afgelopen weken hebben gedaan. We begonnen eerst met een paar losmaak oefeningen om alle spanning en stress van afgelopen week uit ons lichaam te krijgen. Daarna hebben we twee verschillende zonnegroeten geleerd: een kinder zonnegroet en een zonnegroet voor volwassenen. De kinder zonnegroet was gemaakt op een rijmpje, waarbij we de dingen die we zeiden ook uitbeeldden. Voor degene die hem thuis nog een keertje willen doen:
Maak een cirkel heel mooi rond,
stamp maar lekker op de grond
Ga dan lopen hand voor hand,
als een grote olifant
Ik maak me lang,
ik ben niet bang
Ik maak me klein,
dat vind ik fijn
Ik buig,
en ik strek
Ik draai,
dat is te gek
Nadat we deze zonnegroet in kanon gedaan hadden, begon de zon ook nog echt te schijnen, dus succes gegarandeerd! Maar nu begon het echte werk: de volwassen zonnegroet. Deze was niet moeilijk om te doen, maar wel een stuk vermoeiender dan dat je zou verwachten. Dat moet dan ook wel, want hij belooft dat je er slank van wordt en er een goede conditie van krijgt! Deze zonnegroet is dan ook een ieder die hier van droomt aan te raden.
Om weer terug te keren op aarde zijn we als afsluiting van de ochtend nog gaan touwtje springen, ook erg goed voor je conditie. Zo hebben we toch een hele sportieve ochtend gehad zonder één enkele roeihaal.

geschreven door Anouk

2 Responses to Laatste nieuws

  1. pieter Verbost says:

    Erg leuk Jasper!
    Succes samen met Bart.
    Pieter

  2. Peter Vissenberg says:

    Leuk geschreven! En dat jullie ontspannen naar de eerstvolgende wedstrijd toeleven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>