Onderlinge wedstrijd 12-12-2009

Hieronder een verzoeknummertje van Nathalie van der Plas. Eerst een korte uitleg over de seizoenen en nog wat promo praat en dan een heel spannend verslag, met enkele kleine aanpassingen. 

Wist u dat roeiers geen zomer- of winterstop kennen? Zon of regen, weer of wind, er wordt eigenlijk altijd geroeid.
Alleen bij storm of ijs moet het enthousiasme worden getemperd.
Natuurlijk is het in de wintermaanden moeilijk roeien in het avond donker en wordt dat gecompenseerd met binnen trainingen, maar als het weekend is trekt men naar buiten.

Zo ook afgelopen zaterdagochtend, 12 december. Met 25 boten werd in onderlinge wedstrijden op het Osser kanaal bij de Macherse Brug beslist wie de snelste was over 1 kilometer. Na 2 races waren de achten en vieren natuurlijk de snelsten. Maar door gebruik te maken van handicap correcties kregen skiffs evenveel kans als achten en hoorden  jong en oud en dames en heren zich met elkaar te kunnen meten.

Bij de jeugd waren Ben en Eva de snelsten met een tijd van 4:01,0. Bij de dames was de dames acht de snelste ploeg in een tijd van 03:56,0. Bij de heren bleek de “grijze” acht (gemiddelde leeftijd richting pensioen) uiteindelijk de snelste. Zij roeiden de 1.000 meter in een tijd van 3:53,0. Omdat techniek en stijl altijd  belangrijke onderdelen zijn werd hiervoor een aparte wisselbokaal uitgereikt aan vier dames (en niet zomaar vier dames, het waren onze enigste echte jeugdbegeleidsters) . Naast Ben en Eva roeiden er nog een hele hoop andere jeugd, hun tijden en die van alle anderen staan in de  Aross HQ (en dan is vooral de racetijd belangrijk) 
Met nog hete koffie, krentenmik en snert achter de kiezen kan de vereniging nu de winter in om met hard trainen klaar te zijn voor de voorjaarswedstrijden.

Werd jij tijdens het lezen afgeleid door de mooie foto’s? Goed nieuws, hier zijn nog veel meer van die prachtige kiekjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>