Roeikamp 2009

10 Juli gingen we weer op kamp. We moesten om 6 uur ’s avonds verzamelen bij Aross. Daarna om 18.15 vertrokken we naar de Loosdrechtse Plassen. Dat was ongeveer een uur rijden. We moesten in een sloep naar het eiland toe van Jan en Marian. Dat is een langwerpig eiland. We zetten op een helft van het eiland alle tenten neer. De rest van de avond mochten we zelf invullen. Een aantal gingen kanoёn: er waren één persoons kano’s en een paar canadese kano’s. Er was ook een groep die ging vissen; ze hadden die dag 3 vissen gevangen. Na een tijdje ging een groep bij het kampvuur zitten tot een uur of 12.

    

De volgende morgen. Een aantal waren er vroeg uit bed en gingen toen weer vissen en kanoën. Dat werd gedaan tot 9.00 toen gingen we ontbijten. Na het ontbijt gingen we een soort van 6-kamp op het water doen. Er waren 4 teams. Het eerste spel was in een sloep: we moesten naar de andere kant van het eiland toe varen en koek happen, toen moesten we weer terug en moest de volgende uit het team koek happen. Als laatste moesten we tot de helft van het eiland daar was de finish. Het tweede spel: je moest in zo een sloep met een bal naar een ander stukje van het eiland varen en daar de bal aan iemand geven op het eiland die moest de bal weer terug brengen over land en weer aan de sloep geven en dat drie keer. Het derde spel: touw trekken in sloepen op het water. Twee boten werden aan elkaar gebonden en het sterkste team had meestal gewonnen. Het vierde spel: je werd met 2 teams aan elkaar gebonden met de boten, dus je moest samenwerken met het andere team, er waren dus eigenlijk 2 teams over. De bal werd weg gegooid en de die moest je eigenlijk halen. En een team was zo slim om Julius te laten zwemmen. Het vijfde spel:  je moest in een canadese kano zo snel mogelijk een rondje om het eiland maken. Hierbij was één team om geslagen. Daarna ging bijna iedereen zwemmen. We konden van de duikplank af en met de surf borden spelen. Toen gingen we lunchen. Na de lunch kregen we een uitleg van Sander over het laatste spel. Het laatste spel. Je moest weer in de sloepen aan de kant liggen. Er werden lege frisdrank flessen het water ingegooid. In de flessen zat een papiertje met daarop een getal en een letter. Met de letters kon je op het eind van het spel een woord maken. Na het spel mochten we even uitrusten. Na een tijdje gingen we op de Loosdrechtse Plas een kanotocht maken. Tussendoor op een eiland midden in de Plas gingen even een pause nemen: effen zonnen en een ijsje eten. Daarna gingen we weer terug naar het eiland van Jan en Marian Daar gingen we BBQ-en met verschillende soorten salades, vlees en quiches. Na het BBQ-en mochten we iets voor ons zelf doen. Ergens rond 23.00 gingen we de nachttocht maken met kano’s en een sloep. Op het einde gingen de kano’s en de sloep een aparte terugweg varen. Jan ging met de kano’s mee en met de sloep ging Marian mee. Bij de kano’s probeerde jan de kleineren bang te maken dat hij de weg kwijt was en dat was gelukt bij Ernst. Na terugkomst ging iedereen slapen.

            

De laatste dag. We gingen weer rond half 9 ontbijten. Daarna was er weer een spelletje dat je dino’s moest zoeken met verrekijkers. Er waren er 12 verstopt in de struiken en bomen. De jeugd hadden er iets van 7 gevonden. Daarna mocht de jeugd ze gaan verstoppen voor de begeleiding, die hadden ze uiteindelijk na heel lang zoeken en een aantal tips toch nog gevonden. En ze vonden het moeilijk. Hierna gingen we weer lunchen en na de luch werd alles opgeruimt en werd er ook nog gekaart. We gingen om 15.00 weer in de sloepen en terug naar de vaste kant en met de auto’s naar Oss.

 
En nu willen namens alle jeugd alle begleiding bedanken voor het organiseren. En vooral Marian en Jan voor gebruik van hun eiland en de kano’s.

Klik hier voor meer kekke foto’s van het jeugdkamp

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>