Junioren Competitie

Juniorencompetitie @ Aross

pet

Vandaag organiseerde Aross met Ddp de eerste juniorencompetitie van dit jaar. De pet op bovenstaande foto beschrijft het weer op de thuisbaan perfect waar de Aross jeugd triomfeerde. Meer informatie krijgen jullie voorlopig niet, wel foto’s. Een verslag over ijsjes, medailles, zon en achteromkijken volgt spoedig. Foto’s van andere fotografen die vast mooier scherper en beter zullen zijn staan nog niet online maar als we ze vinden plaatsen we een linkje (of plak ze zelf in de comments). Ga nu maar snel de foto’s bekijken want het zijn er een hoop, niet allen even scherp maar dat is artistiek verantwoord.

Update: High res foto’s staan hier, de focus licht helaas wel bij de beatrix roeiers. En de tijden staan hier. Een verslag uit 013 al hier.

Junioren Competitie@AROSS II

Om half 10 arriveerden er meer dan 70 gasten en gastroeiers op Aross, een half uur later gevolgd door de Aross jeugd. Bijna iedereen was aanwezig dus begonnen de veiligheid en baan instructies, terwijl Paul deze gaf begon de zon door te breken. Het oproeien voor de eerste heat begon drie kwartier later dan volgens schema met het gevolg dat roeiers uit andere heats meer dan genoeg tijd hadden om te supporteren en te helpen.
Tijdens de start van de race leek er niks fout te kunnen gaan, mooi weer, lekker zonnetje en spiegelglad water maar het bleek meteen dat niet iedereen had opgelet tijdens de instructies. De lichte bocht in het kanaal waar uitvoerig voor was gewaarschuwd is nu 1 meter dieper en ook het vrachtschip moest het ontgelden. Gelukkig deden de meeste roeiers alles goed maar anderen hebben wel vijf keer de kant gezien alvorens hun innige ontmoeting met het schip. Een zeer attente hond, die op dit schip woont, probeerde steeds te waarschuwen door uitvoerig te blaffen bij elke roeiboot die langskwam maar het mocht niet baten.

In de tweede heat werd er weer volop geroeid, behalve door Lieven en Vincent want 15 meter na de start ging het bankje van de smient kapot en konden ze de race niet uitroeien. Terwijl dit zich allemaal afspeelde bij de start waren er in het clubhuis allemaal lekkere broodjes en ijsjes te koop, en deze vonden gretig aftrek op het warme volle terras. Als er geen broodjes in de monden zaten begonnen deze als vanouds te klagen en boehoehoe te doen. Dat onze boten slecht zijn, dat het te warm is, dat de boten in de verkeerde volgorde uit het water worden gehaald, dat onze banken slecht zijn, dat ze op een foto staan, dat de loods lelijk is, dat vrachtschepen te hard zijn, dat de Aross startjes crappy zijn, het vlot te klein is of dat een stel eenden zoveel geluid maakten dat de start niet te horen was.
De arme jongen die de start niet kon horen door 2 vogeltjes voer vervolgens ook nog tegen het vrachtschip aan. Hij mocht gelukkig zijn race overvaren net als de jongens uit de smient en beide boten wonnen. Winnen deed je niet voor niets, dat deed je voor een medaille en rond half drie werden de snelste roeiers uit elke categorie hiermee beloond. Terwijl deze medailles werden uitgereikt bleek dat de thuis jeugd veruit het beste was van alle verenigingen met bijna de helft van alle prijzen.
let vooral op de strak blauwe hemel op de achtergrond

Hierna moest er het een en ander worden opgeruimd op en rondom het terrein terwijl de gast verenigingen weer naar huis gingen. Een half uur later kon iedereen vermoeid van de zon en het roeien terugkijken op een van de beste regiowedstrijden ooit.

klik hier voor de foto’s en klik hier voor de uitslagen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>